Поправка и повишаване по даден предмет

Както е добре известно,  Нов Български Университет е по-либерално и по-свободно висше учебно заведение от останалите такива в България. Това се отнася с пълна сила и за явяването на изпити извън определените, по време на сесията, дати.

Как стои въпроса с повишаването и поправката на оценка по даден предмет:

1. Трябва да говорите с преподавателя, при който ще се явявате на изпит.

Все пак трябва да се разберете предварително кога ще е удобно за вас, а и за преподавателя да ви изпита. Не е добра практика да се явявате от изневиделица на датата на редовния изпит или на датата на друг изпит на преподавателя и да настоявате да ви изпита по някоя си дисциплина.

Затова говорете първо с преподавателя. Време за изпитване винаги ще се намери.

2. Институцията на индивидуалния протокол:

Индивидуалният протокол е документа, който ви е необходим за явяване на изпит за повишаване на оценка или поправка.

Сега, вариантите за изваждане на индивидуален протокол са няколко. И за повишаване и за поправка може да си извадите индивидуален протокол от отдел “Студенти” на университета –  корпус 1, етаж 2, стая 215.

Ако искате да се явите за поправка или просто не сте си взели изпит  от минала година, то можете да си извадите индивидуален протокол и от системата “e-student” на адрес student.nbu.bg .

Всеки студент има право на един безплатен индивидуален протокол по предмет. Следващите два се заплащат, а ако не успеете и от третия път да си вземете изпита, то ще трябва да записвате курса на ново(заплащайки съответно за което).

3. Явяване на изпит:

На уговорените с преподавателя дата и час се явявате на изпит, носейки със себе си индивидуалния протокол. След изпита преподавателят е този, който попълва протокола и го връща в отдел студенти.

Ти какво ще кажеш...?