х64 e тук, но явно някои производители не го знаят още…

От колко време насам вече има х64 архитектури на пазара? Честно казано не знам точно от колко години има х64 процесори на широкия пазар, но при всички положения има няколко години.

След като е така, защо все още има производители на офис техника, които нямат пълни пакети драйвери за 64-битови операционни системи.

За какво говоря по-конкретно, тези дни ми се наложи да инсталирам устройства на Canon, целевото OS – Windows 7. Дотук добре, но се оказва, че пакетираните драйвери са само за 32-битови OS – ок, може да са старо производство. За щастие имах интернет на машината и влезнах в сайт-а на Canon. Ето тук става интересно, защото драйвери за х64 имаше, но бяха само на немски и на испански!

Не искам да ме разбирате погрешно, не ми беше проблем да вържа машините и да ги подкарам, но мисля, че е крайно непрофесионално от страна на Canon все още да нямат готови х64 драйвери за техниката си, а наличните даже да не са на английски. Защото аз нямах проблеми, но как ли ще се почувства някой краен потребител (за който инсталацията се свежда до next->next->next), ако му заявят, че трябва да си свали драйверите от интернет  и после  когато ги стартира му се появят надписи на език различен от английски(или от майчиният му). Крайно непрофесионално и неправилно поведение от страна на Canon.

Advertisements

Ти какво ще кажеш...?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s