Шотландия – Културно-Тоалетни куриози

До скоро не вярвах, че има какво да ме учуди или изненада, още по-малко пък да ме шокира…

Но в тези ми разсъждения бях пропуснал един много важен аспект – културния шок. А трябва да ви кажа, че влизането в мъжката тоалетна на сградата на студентския съвет на университет в Шотландия по време на пиянска вечер си е абсолютна и достатъчна причина за шок.

Нека започнем от факта, че за да стигне студентът до заветната цел трябва да мине през две врати – една врата -> коридорче метър на два -> втора врата. Няма нужда да ви казвам, че при преобладаващ контингент от пияни студенти имаше такива, които не успяваха да се справят с това първо изпитание и засядаха в коридорчето – подпирайки се от стена на стена докато се доберат до втората врата. Поне вратите са интуитивни и едностранно определени – от едната страна има дръжка от другата не, където има дръжка – дърпаш, където няма – буташ(не знам колко пиян трябва да си за да не я зацепиш тази система).

Вече сме стигнали в заветното тоалетно помещение…повечето хора биха очаквали да видят подредени на стената писоари, но не – на стената имаше едно квадратно, метално, дълго и тясно корито с сифон в едната част(накъде се стичаше и всичко). Добре ще приема, че не може всеки да си пикае в собственото малко, фаянсово царство и, че трябва всички дружно да се подредим пред Коритото с главно К и да се освободим – всеки от каквото е натрупал. И щеше да е добре ако нещата свършваха дотук, но както се оказва повечето младежи в Шотландия са свикнали кажи речи да си събуват панталоните и бельото(разбирайте да ги смъкват хубаво до стъпалата с характерното леко клякане) и чак тогава да преминат към същината на нещата, така да се каже. Човек(сиреч Аз) не е свикнал да гледа космати крака и голи, космати задници докато пикае – особено когато ти си единствения човек, който не си е заголил задника и не се е включил с останалите четирима да припява “Sexy Thing” на Hot Chocolate(на гол гъз). Като се замислите само по себе си, четирима гологъзи мъже пеещи Sexy Thing си е доста притеснително, било то в тоалетна или не.

Естествено не бива да забравяме и изключително полезния факт, че в тоалетната има инсталиран автомат, предлагащ три различни вида презервативи и някакъв медикамент(тип Виагра) – срещу няколко скромни лири(Във фоайето на сграда даже има автомат за разваляне на банкноти на монети, ако случайно нямаш…). А доколкото разбрах в женската тоалетна освен всичко друго човек може да се сдобие и с тампони, а на места имало и някаква вариация на Аналгин включена в пакета – значи получавате презерватив, тампон и аналгин. Питам аз, през какви изпитания трябва да е преминала или по-скоро да се кани да премине някоя девойка, че да има необходимост от тези три безценни атрибута по едно и също време?

Въпреки, че както е казал народа – различни хора, различни вкусове. Което може и доста добре да се отнесе към този техен навик да си събличат половината дрехи заради едното пикаене….как не ги мързи за бога?

 

Следващ пост от серията тук.

Предишен пост от серията тук.

Advertisements

Ти какво ще кажеш...?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s