Шотландия – Ден 08 – Огън – Сайнт Андрюс

Денят е 23 Март – Петък. За този ден ще бъда наистина кратък или по-точно за тази нощ ще бъда изключително кратък, защото деня го прекарахме в произволно упражняване на първороден мързел и нежелание за излизане. Тоест цял ден прекаран в леглото.

За вечерта обаче имахме други планове – бяхме се разбрали с няколко човека да се съберем на плажа и да повъртим огън. Тръгнахме още по светло, като някъде по пътя се засякохме с едни юнак и една девойка(от общежитието), които бяха тръгнали на quest за закупуване на дълбок тиган за девойката, ние пък бяхме тръгнали към същия магазин в търсене на леснозапалими течности за вечерта. Ето, че се сдобихме с компания за сладки приказки по пътя към магазина, че и вътре в него(споменах ли, че котлоните в общежитията са малко странни и се изискват съдове с определено покритие на дъното иначе котлонът не се включва?). След като всеки си беше купил каквото му трябва двойката познати си замина по пътя към общежитието а пък ние отидохме да хапнем и да изчакаме идването на мрака.

С компанията се видяхме на плаж, който е по-малък и съседен на този на който празнувахме новата година. Беше тъмно и около нас подскачаха зайци навсякъде добре, че нашите хора бяха запалили вече огън та ги открихме лесно. Честно казано колкото повече се приближавахме, толкова повече огънят ми се виждаше малък и незадоволителен така, че когато слязохме на плажа и стигнахме нашата скромна компания аз не след дълго реших да претърся плажа за наличен дървен материал. Така след като повъртях малко огън, хванах един горящ пои в ръка и тръгнах в тъмното по плажа.

Да ходиш нощно време по плаж с факла в ръка е интересно и забавно занимание. В интерес на истината се натъкнах на няколко парчета дърво, че даже и на едно доста голямо, което буквално довлачих до “лагера”. Наред с това намерих празни бутилки, скъсана блуза, неизядена вафла…започнах да се чудя дали не е имало корабокрушение на този плаж и дали не трябва да започнем да търсим оцелели…

Останалата част от вечерта прекарахме в приказки, въртене на огън, жонглиране и бой с бухалки и т.н. След като решихме, че сме си задоволили пироманските наклонности изгасихме огъня, и се отправихме към един от градските пъбове където щяхме да се отдадем на хубава бира и начоси с люти чушки. Както се оказа, въпросната кръчма беше кажи речи на другия край на града, но въпреки това си добрахме дотам. Хапнахме, пийнахме и с вече бодра крачка се отправихме към общежитието за една заслужена почивка.

Заекът е сниман в абсолютен мрак и само по слух, извинявам се за лошото качество.

Средващ пост от серията тук.

Предишен пост от серията тук.

Advertisements

Ти какво ще кажеш...?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s