Тоалетните в българските училища

Тези дни се сблъсках с интересна акция на центъра на София, срещу църквата Света Неделя – група младежи спираха и анкетираха хората, наблизо имаше разположена пълноправна тоалетна, а темата на анкетата беше “Малка или голяма е нуждата от нови тоалетни в училищата…” или нещо в този дух…

В първия момент много ми хареса идеята за заглавието и наличието на тоалетната чиния – доста интересна и забавна аналогия. След това се замислих над въпроса(докато си крачех по улицата) и осъзнах, че всъщност българските училища…нямат нужда от нови тоалетни, защо са им всъщност?

Смисъл…през последните двадесет години българското образование е на толкова нездравословна диета, че в момента се е запекло солидно от натрупалите се проблеми и ситуацията е….ни напред ни назад(и буквално и преносно). Мисля, че вместо нови тоалетни българското образование има нужда от доста ефективно слабително средство, даже няколко дози – за да се освободи от всички натрупани проблеми(или поне от най-неотложните). Защото когато някой е на зор и не може вече да се стиска, не може и да е много, много придирчив, затова нека първо ни олекне – да освободим малко напрежението, пък тогава да си търсим хубаво местенце където да си заголим дупето следващия път.

Advertisements

Ти какво ще кажеш...?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s