Star Wars : Episode VII (title uknown)

Преди известно време бях писал пост относно придобиването на правата над Star Wars и подразделенията на Lucas от страна на Disney. В същия пост споменах и за техните планове за заснемането на нови епизоди от емблематичната за няколко поколения поредицата. Както се оказва от Disney не си губят времето и вече имат планове за Епизод VII някъде през “далечната” 2015г.

Имайки предвид, че от Дисни вече имат опит в дигиталното подмладяване (визирайки продължението на култовия за времето си TRONTRON: Legacy) не е никак учудващо, че за главните роли в Епизод VII се спекулира с имената на оригиналните актьори от Епизод VI – Харисън Форд(Хан Соло), Кери Фишър(Лея Органа) и Марк Хамил(Люк Скайуокър).

В допълнение трябва да се отбележи, че режисьор ще бъде добре познатият ни Дж. Дж. Ейбрамс, който се е доказал пред зрителите с продукции като Армагедон, Изгубени, Стар Трек, Наричана Още и т.н.

Дядо Лукас ще бъде сценарист заедно с Майкъл Арндт(The Hunger Games: Catching Fire, Brave). За съжаление все още не е казано нищо конкретно за сюжета на филма само, че действието ще разглежда събития след Епизод VI и съдбата на възродилият се Орден на рицарите джедай.

Но съдейки по факта, че Дисни искат да заснемат цяла нова трилогия през идните години и, че обикновено наблягат на сюжети насочени към деца и подрастващи, то с тъга и прискърбие бих казал, че смело може да оставим настрана всички шест книги от Тимъти Зан и трите книги от Майкъл Кюб-Макдоул (подсмрък) и да обърнем поглед към романите и разказите засягащи The New Jedi Order (Новият Джедайски Орден). Просто, защото в романите на Зан няма нищо детско или дори подходящо за деца – няма детски или подрастващи персонажи и т.н. А изобщо не смятам и да коментирам трите книги на Кюб-Макдоул и представената в тях кървава раса на Явета (определено не е за деца). В Интернет вече циркулират множество спекулативни видео материали направени от фенове, които предлагат различни виждания и теории за съдържанието на Епизод VII, но за момента все още няма нищо официално от страна на Дисни.

Остава да почакаме и да видим какво ще ни предложи тандемът Disney&Lucas. Множество хора по цял свят очакват това продължение от години – тълпата ще е гладна, да видим дали Дисни и Лукас ще успеят да я заситят.

Advertisements

Ти какво ще кажеш...?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s