Шрифтът му е майката…

В началото на тази седмица се занимавах с дизайна и подготовката на новата реклама на фирмата, която ще бъде поместена в специалния брой на списание DMT за ежегодното изложение Техномебел в Интер Експо Център.

В началото започнах няколко чернови, като в течение на работата се спрях на една, която развих и дооформих. След всичкото време прекарано в избиране и обработка на снимки, избиране на водещи цветове за рекламата, композиция на съдържанието и т.н. се стигна и до момента за поставяне на текста към рекламата. Не знам дали на вас ви се е налагало да правите брошури, рекламни карета и т.н. печатни материали, и как се справяте с текстовете, но на мен никога не ми остава достатъчно място за тях. И не говоря за заглавни текстове, основни рекламни послания и т.н., говоря за детайлите – всичките онези парчета текст, които не са важни, но е хубаво да ги има и за които няма да настане апокалипсис ако са с по-дребен шрифт. И сякаш точно там е уловката – човек решава, че те няма да заемат много място и накрая може да се окаже, че няма достатъчно място за тях….и започва едно гледане на шрифтове, големина, видимост спрямо останалите елементи от композицията и т.н. Някъде по това време идва и моментът, в който аз започвам да се чудя “сега шрифт с големина Х как точно ще изглежда напечатан на лист хартия и дали ще се чете добре от разстояние Y“. Преди ламиниранеТака по време на изготвянето на последната задача ме осени една колкото проста толкова и гениална идея за решаването на проблема с големината на шрифта…

Спрях се на следното изречение “Така изглежда напечатан шрифт Х!”, където Х е съответната големина и изречението е с въпросната големина, След ламиниранеумишлено включих една дума в стил Italic и една дума в стил Bold – за по-голяма нагледност. Реших да използвам големини на шрифта – 6, 7, 8, 9, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24, 26, 28 и 30. Резултатът може да се види и на снимките – преди и след ламинирането(couse I am keeping that one for future reference!).

Advertisements

Ти какво ще кажеш...?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s