Пазете техниката!

Странно ми е когато хората се учудват за неща, които според мен са изключително логични и прости. В този конкретен случай – реакцията на повечето хора когато ме видят да отварям малкото скрито джобче на външната страна на раницата ми и да вадя дъждобран оттам(и да – имам дъждобран за раницата си) наистина не мога да разбера какво не нормално и учудващо има в което?backpack RaincoverВсъщност въпросният дъждобран беше една от основните причини да се спра точно на тази раница – вижда ми се логично човек да има средства за защита на чанти, в които пренася лаптопи, фотоапарати и т.н. скъпа техника. Не е ли така? Защото всички сми наясно, че при един по-силен дъжд чадърът нищо не пази, най-малко пък пази раницата на гърба ни, докато ние всячески се опитваме да си опазим главата суха. Все пак един човек и да се намокри ще изсъхне и(най-вероятно) нищо няма да му има само, че нещата не стоят точно по този начин за техниката и литературата, които се намират в злополучната раница на гърба ни.

Точно тук идва гениалната роля на дъждобрана предназначен специално за раницата, който по никакъв начин не пречи на нейното носене на гръб, а от опит ви казвам – върши чудеса дори и при проливни дъждове. Честно казано покупката и последвалата употреба на тази раница(и този дъждобран) ме убеди, че наличието на дъждобран трябва да бъде основно изискване към чанта предназначена за какъв да е вид техника.Cam_pack Така, че няма да ви се стори много учудващо, че когато си купих фотоапарат Canon D500 чантата, която взех за него също разполагаше с дъждобран.cam_raincover

Мисля, че при мен дъждобраните за техника са се превърнали в традиция – просто, защото не е много готино някоя по-скъпа иважна техника да даде фира, защото раницата ви е протекла докато сте се прибирали към вкъщи под дъжда. Затова апелирам към всички ви – ако ще е раница – нека да е с дъждобран!

Advertisements

Ти какво ще кажеш...?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s