Пицарии Victoria – едно име, различно преживяване

Най-вероятно голяма част от жителите на столицата са посещавали или поне са чували за пицария Victoria. За тези от вас, които не са – става въпрос за верига пицарии разполагащи с шест заведения в София и едно в Банско. Предварително искам да заявя, че съм имал възможност да посетя единствено клоновете на пицарии Victoria в кино Арена Запад, кино Арена Младост и на бул. България така, че изказвайки дадено мнение или теза в този пост, то визирам тези ресторанти конкретно. Идеята за този пост ми дойде след като на скоро имах възможност да посетя пицария Victoria на бул. България и останах приятно изненадан, очарован и доволен от видимия и осезаем контраст между този конкретен клон и двата разположени в сградите на кино Арена.

Сигурно се чудите за какво говоря… ами смятам, че Victoria е перфектен пример за верига заведения споделящи общо име, меню и т.н. и едновременно с това предлагащи тотално различно преживяване на клиентите си. Ще разгледам отделните клонове един по един и ще се постарая да обясня какво имам предвид.

Victoria в Арена Запад – това е заведение, което набра скорост, клиенти и стана известно в годините когато кино Арена беше едно от малкото качествени кина в София и ежедневно се пълнеше с хора. Съответно и пицарията беше доста оборотна, особено като се добави и гишето за автомобили, разположено отстрани на сградата откъдето човек можеше удобно да си поръча пица и да си я вземе за вкъщи на прибиране от работа примерно. Така пицарията малко или много се специализира в обслужването на два типа клиенти – шофьорите идващи на гишето и хората чакащи или излизащи от прожекция. Това малко или много се отрази на стила на работа и обслужването в заведението….сега, не искам да бъда разбран погрешно – обслужването в пицарията е перфектно и нямам никакви забележки – посрещат те на входа, настаняват те на маса, предлагат помощ при избора от менюто, виждаш как пиците и пърленките се правят пред очите ти, персонала е любезен и възпитан и т.н., но атмосферата на заведението предразполага повече към бързо хапване и потегляне, поставяйки прекарването в пицарията на едно преходно ниво – по-скоро междинна точка отколкото крайна цел. Това е заведение което бих предпочел и препоръчал за обяд или леко следобедно хапване, но не и за вечеря.

Victoria в Арена Младост – това е пицария, която сякаш се е специализирала в семейното обслужване. Какво искам да кажа – просто с времето, някак от само себе си и съвсем естествено това място в ж.к. Младост стана любимо на семейства с малки деца и съпружески двойки. Когато човек отиде там винаги има по няколко тичащи малчугана между масите а персонала(който по нищо не отстъпва на този в Арена Запад) е развил завидна ловкост при заобикалянето на вечно подвижните препятствия. Не, че в това има нещо лошо, напротив – хубаво е, че има места където семействата с малки деца са добре дошли, но просто когато се замисля за хубаво място за среща, било то за обяд или вечеря това не е едно от заведенията, които ми идват на ум. Може би разсъждавам така, защото все още нямам деца и си нямам кой да търчи около мене и да вдига врява, но за момента предпочитам да хапвам с удоволствие и на спокойствие.

Victoria на бул. България – сега… този ресторант от веригата на Victoria е “друга бира” така да се каже. Приятна обстановка, която те посреща с топлина и уют, спретнати маси – сякаш приготвени специално за вас, любезно обслужване, усмихнат и разговорлив персонал, тиха музика и т.н. Просто това е място, което още с влизането посреща клиентите с отворени обятия и посланието “Заповядайте, останете и се насладете на вашата вечеря, останалото оставете на нас“. Смея да твърдя, че този клон на Victoria е една от перлите в короната на веригата – място на което човек може да седне и да се наслади на вечерта в компанията на любим човек, място предразполагащо към неангажиращи разговори на по чаша вино, място на което човек похапва бавно, просто за да има време да се наслади на обстановката. Ето това е контраста за който говорех в началото – веригата е една и съща, менюто и цените са едни и същи, обстановката и обслужването са коренно различни. След като се запознах с пицария Victoria на бул. България това определено стана една от предпочитаните ми дестинации за вечеря – място което ще посетя отново с удоволствие и което горещо препоръчвам.

Advertisements

Ти какво ще кажеш...?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s